Sunday, October 18, 2009

Cerita Lucu

Diakhir ucapan penangguhannya petang tadi, Najib begitu ceria dan bersemangat menceritakan kepada ramai tentang suatu peristiwa malam bersama Datuk Ishak; dimana mereka telah dikejutkan oleh satu dentuman sebutir bom .

Najib dengan megahnya memaklumkan beliau telah memeriksa sendiri ‘telog’nya dan didapati masih tetap ada ditempatnya! Bukan main seronok para perwakilan bila mengetahui rupa-rupanya selama ini Najib memang ada ‘telog’..Mereka sangka selama ini Rosmah yang tolong simpankan!

Saya pun seronok juga bila dapat tahu Najib masih ada ‘telog’.Najib memberitahu bahawa natijah daripada cerita tersebut ialah, hendak menjadi pemimpin, seseorang itu mestilah berani!

Tatkala Najib mengatakan demikian, para perwakilan lelaki, masing-masing segera memeriksa anunya sendiri .Bila mereka mendapati anu mereka masih ada, bukan main seronok mereka semua. Sebab itu kita boleh lihat bagaimana gegak gempitanya mereka semua ! Kah! Kah! Kah! Ada 'telog' boleh jadi pemimpin! Itu kata Najib!~

Yang nak tergelak tu, Hamidah Osman, wakil rakyat Sungai Rapat itu pun ikut sibuk mencari ‘telog’ lalu mengadu kat Zambry : “Datuk ada telog lebih ke? Saya nak!”

“Aku mana ada ‘telog’!” Jawab Zambry berbisik. “ Kalau aku ada ‘telog’ tentu aku bubarkan DUN Perak ini!” katanya lagi.Kah! Kah! Kah!

Walau bagaimana pun, rakyat Satu Malaysia kurang yakin dengan dakwaan Najib itu.Benarkah Najib masih ada ‘telog’ setelah terlibat dengan letupan misteri C4 ?


Dipetik dari blog:- http://alhusseyn51. blogspot. com/

No comments: